+381 11 43 88 627

Šta je Web Hosting? Web Hosting za početnike

  • Restop
  • 10. Avgust 2020
Sta je web hosting Web hosting za pocetnike

Web hosting je online servis koji Vam omogućava da svoj web sajt ili web aplikaciju objavite na Internet. Kada se prijavite za Web hosting usluge, Vi ste zapravo iznajmili mesto na fizičkom serveru koje Vam služi za skladištenje podataka i fajlova neophodnih za rad Vašeg web sajta.

Kako web hosting radi?

Server je kompjuter koji radi bez prestanka tako da održava Vaš sajt uvek funkcionalnim i dostupnim sve vreme, svakome ko želi da ga poseti. Vaš web host (restop.net) je odgovoran za rad servera, njegovu zaštitu od sajber napada i transfer sadržaja Vašeg sajta ka pretražiivačima korisnika.

Kada odlučite da napravite sajt, potreban Vam je web hosting od hosting provajdera kao što je RESTOP NET, koji će Vam obezbediti mesto na svojim serverima. Vaš Web host skladišti sve podatke, sredstva i baze podataka na server. Kada god neko ukuca naziv Vašeg domena u adress bar, host transferuje potrebne podatke o traženom sajtu sa sarvera i sajt se prikazuje u pretraživaču svih korisnika, bilo gde na svetu.

Stoga, potrebno je da izaberete web hosting plan koji najbolje ispunjava sve Vaše potrebe. Slično iznajmljivanju stana, postoje mesečne naplate rada servera i održavanja rada Vašeg sajta.

Svim svojim korisnicima restop.net nudi jedinstvenu akciju, ukoliko kupite hosting paket u trajanju od jedne godine, drugu godinu dobijate besplatno. Ova akcija traje do 02.11.2020. godine. Kad svoje online poslovanje dovedete do nivoa gde Vam je jedan server malo, u restop.net omogućeno Vam je jednostavo prelaženje na veće hosting pakete uz doplatu razlike u ceni. Bez ikakvog odlaganja posla i zaustavljanja rada Vašeg sajta, prebacićemo Vas na veći server, sa više mesta za skladištenje podataka, tako da zadovoljava Vaše trenutne potrebe.

Pored obezbeđivanja mesta na serveru za Vaš web sajt, restop.net Vam nudi još pogodnosti koje služe u upravljanju web sajtom:

• SSL sertifikat
• Podrška 24/7/365
• Help Desk
• Automatski bekap
• Brzi SSD diskovi
• E-mail

Hosting za web sajt na RESTOP NET serverima omogućava kvalitetan i efikasan rad web sajta i obezbeđuje svim korisnicima sigurno korišćenje web sajta 24/7.

Tehnologije koje koristimo na našim serverima omogućavaju da se web sajt učitava brzo i efikasno, što podrazumeva duže zadržavanje posetilaca na web sajtu umesto odustajanja usled sporijeg učitavanja web sajta.

Korišćenje tehničke podrške našeg Help Desk-a (za slučaj da primetite bilo kakvu nepravilnost ili identifikujete bilo kakav problem u radu web sajta).

E-MAIL
• Jednokratni Transfer/Migracija svih postojećih e-mail naloga sa prethodnog na novi RESTOP NET server.
• Kreiranje e-mail naloga na novom serveru.
• Prijavljivanje novokreiranog e-mail naloga na lokalnim računarima i mobilnim uređajima

SSL SERTIFIKAT
Usled svakodnevnog napredovanja tehnologije veoma je važno obezbediti adekvatnu zaštitu i bezbednost web sajta tj. domena koji bi trebalo da poseduje SSL (zeleni katanac u address baru – url adresa).

SSL pruža uverenje posetiocima da je web sajt bezbedan (bez virusa), što utiče na veće poverenje posetilaca i doprinosi ozbiljnosti samog web sajta kao i bolji razvoj i pozicioniranje na Google.rs kao i ostalim pretraživačima.

Aktivan SSL može imati onaj web sajt koji ima tehnički kvalitetan programski kod i koji se nalazi na bezbednom hosting-serveru.

Hosting & Cloud rešenja
Hosting za web sajt na našim serverima omogućava kvalitetan i efikasan rad web sajta i obezbeđuje svim korisnicima sigurno korišćenje web sajta 24h/7/365. Tehnologije koje koristimo na našim serverima omogućavaju da se web sajt učitava brzo i efikasno.

S obzirom da naši serveri mogu zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih korisnika, možemo obezbediti "Custom" Hosting i Cloud rešenja za svaki web sajt posebno.

Vrste web hostinga

Različiti web hostinzi nude različite tipove hosting, tako da uvek mogu poslužiti svrsi i potrebi klijenata – bez obzira radi li se o personalnim blogovima lli velikim online poslovima koji zavise od zahtevnog rada kompanijskog web sajta. Ovo su neke od najpopularnijih hosting opcija koje možete dobiti u restop.net :

• Shared hosting
• VPS hosting
• Cloud hosting
• WordPress hosting

*Napomena: Migracijom na RESTOP NET Hosting sa drugog hosting provajdera, ostvaruje se pravo na korišćenje Hostinga do isteka postojećeg + narednih godinu dana!

Koja je razlika između web hosting i naziva domena?

Pored prijavljivanja za web hosting usluge, potrebno je otkupiti i naziv domena. Ako bismo web host opisali kao kuću u kojoj Vaš sajt živi, onda bi naziv domena bila adresa na kojoj se ta kuća nalazi.

Kada neki korinik želi da poseti Vaš sajt, on u pretraživač ukuca naziv domena Vašeg sajta, a Vaš server im transferuje sav sadržaj koji su zatražili.

Kod većine web hostinga, naziv domena se kupuje zasebno. Ukoliko već posedujete domen, možete ga prebaciti kod svog hosting provajdera zarad lakšeg rada. Slično web hostingu, postoji pretplata koja se treba održavati da biste održali naziv domena u svom vlasništvu.

Zaključak

Web hosting je servis koji Vam je neophodan da biste objavili sajt i uspostavili svoje online prisustvo. Samo posedovanje web sajta je neverovatna prednost u poslovanju jer vas čini lako dostupnim milionima korisnika širom sveta.